3 days
Duration
10/10
Physicality
18+
Age
10
Groupsize

V-ați dorit vreodata sa escaladati Vârfurile înalte ale Munțiilor Carpați precum Vf. Moldoveanu 2,544 m sau Vf Negoiu 2535 m si nu ati avut curajul sau pregatirea necesara sa o faceti singuri? Acum acest aspect nu mai reprezinta o problema.

Vă propunem o expeditie montana pe acoperisul Romaniei unde in timp de 3 zile veți avea oportunitatea de a urca pe cel mai inalt varf montan al Romaniei, Vf. Moldoveanu 2,544 m dar si pe Vf Vistea mare 2,527 m.

Echipa noastra organizeaza in perioada 29sept-2 Oct o expeditie montana cu multa adrenalina  adresata celor care isi doresc sa treaca in palmaresul personal cucerirea acestor doua varfuri inalte.

RUTA Chisinau-Brasov-Valea Sambetei-Retur
PLECAREA Plecarea va avea loc Joi 29 Sept ora 19:00 din Autogara Sud Chisinau
SOSIREA Sosirea 02 Oct ora 21: 25 la Chisinau
WEAR Bocanci, geaca impermeabila, caciula, manusi, ruscac, voie buna etc.
Costul include
Ghidul Transportul
Curs alpinism. Cazarea
NOT INCLUDED
Masa
alte cheltuieli personale

ECHIPAMENT NECESAR:

-voie buna

-bocanci de munte(3 sezoane)

-sosete groase (min. 2 perechi)

-suprapantaloni sau ceva asemanator(pantalon polar/windstoper)

-geaca impermeabila

-caciula (cagula)

-manusi

-rucsac(60l) greutate totala 10kg

 

Altele:

-trusa medicala

-ochelari de soare

-termos(extra)

-cana, cutit, furculita etc.

-igiena personala

Additional information

DestinationRomania
MonthMay
Ziua 1

Joi 29 Sept ora 19:00

Plecarea spre Brasov de unde dimineata vom fi intampinati de echipa de ghizi din Romania care ne va prelua cu masini pentru a ne deplasa spre Valea Sambetei unde ne vom caza la Caban Sambata.
Ziua 2

Vineri 20 Sept

  • vom servi micul dejun iar apoi vom oferi un timp de odihna tuturor.
  • vom servi pranzul
  • vom prezenta un curs introductiv de alpinism montan si trekking
  • vom pregati echipamentul necesar pentru ziua de sambata care va fi ziua de ascensiune spre varfuri.
  • vom servi cina alaturi de un foc superb de tabara, muzica si multa voie buna
Ziua 3

Sambata 01 Oct- The DAY

  • La ora 08:00 dupa servirea micului dejun vom incepe ascensiunea spre Vf. Vistea Mare 2,527 m si Vf. Moldoveanu 2,544 m.
  • Vom pleca de la Cabana Valea Sambetei (cota 1,401 m) prin Fereastra Mare a Sambetei (2188 m) spre Vf Vistea mare 2,527 m si o ora mai tarziu vom ajunge pe Vf. Moldoveanu 2,544 m
  • Durata totala a traseului va fi de aproximativ 8-9 ore.
  • Vom ajuge inapoi seara unde vom servi cina si ne vom bucura de reusita si fotografiile facute
Ziua 4

Duminica 02 Oct

Vom cobora spre baza muntelui si apoi vom fi transportati spre Brasov de undela ora 12:00 vom lua autobusul spre Chisinau unde vom ajunge in jurul orei 21:00.

Tour Reviews

5 based on 4 reviews
15 aprilie 2016

Am reusit sa merg pe Varful Moldoveanu de 5 ori cu aceasta echipa. De obicei, repetarea unei actiuni duce la monotonie, insa cred ca nu e cazul expeditiilor pe munte. De la prima pana la ultima calatorie totul a fost din ce in ce mai frumos, palpitant. In ciuda dificultatii traseului si a vremii nevaforabile din cand in cand, m-am simtit in siguranta tot timpul si mereu am avut stare de spirit pozitiva. Modul de socializare si de a ghida si-a spus cuvantul.

30 mai 2016

Am avut cu totii un weekend superb in muntii Fagaras, alaturi de cea mai tare echipa pasionata de viata printre nori. Multumesc Radu, Gheorghe si Mihai pentru profesionalism si felul in care ne-ati ghidat. Asta e prima dar cu siguranta nu ultima escapada alaturi de voi! Expeditii montane rock! 😉

30 mai 2016

Merci mult echipei visul meu a devenit realitate. Totodata a fost o atmosfera superba, un timp frumos si oameni plini de entuziasm si curaj. Multumesc ghizilor si intregii echipe pentru aceasta oportunitate.

31 mai 2016

Multumesc mult echipei http://www.expeditii-montane.ro pentru acest weekend super fain, m-ati molipsit cu pasiunea voastra si datorita voua sunt indragostita total de munte, a fost prima experienta de a urca munti in mod profesonist si abia acum am inteles ce inseamna sa urci in varf de munte. Voi continua cu siguranta 🙂
Sunteti o echipa fantastica!!!

Leave a Review

Rating